top of page

11 mei 2018, Amsterdam

Openbare repetitie WSJV

Thema: de innerlijke reis

Onze eerste open repetitie in onze ruime studio in het Talentenhuis. Prachtige verhalen vanuit het publiek en vanuit de spelers zelf… ja dat kan ook gebeuren! Tijdens de repetitiedagen spelen we als team elkaar verhalen..Er ontstond vanzelf een thema: de Innerlijke reis.

10 april 2018, Amsterdam

Mannencentrum Daadkr8

Voor het project Gouden Mannen: 50+ mannen in Amsterdam West

Thema: mannen van goud

Verhaal over de voorbeeldvader die als nieuwkomer niet kiest om een frietkraam te beginnen zoals hem geadviseerd wordt door CWI, maar die gaat studeren.. Een verhaal van een monteur die eerst zijn zoon succesvol door het VWO heen helpt en dan zelf allerlei nieuwe dingen gaat leren bij de Gouden mannen, op het gebied van ICT en nog veel meer. Een verhaal over een Afrikaanse prins die van huis uit meekrijgt dat er deuren voor hem open zullen gaan, dat bij zijn aankomst op Schiphol letterlijk ervaart en vervolgens vliegtuig expert wordt.

16 maart 2018, Baarn

Milieudefensie

Kick-of trainingsweekend Fair Future

Thema: Wat is jouw betrokkenheid bij het milieu/klimaat?

Hilarisch verhaal over een brugwachter die het milieu spaart door hoge boten op de millimeter nauwkeurig ónder de brug door te loodsen zodat de brug dicht kan blijven. Mooie ervaringsverhalen over bewustwording en inzet tonen als vrijwilliger van jong en oud.  Over je generen voor je stiefvader als hij blikjes en plastic rotzooi opraapt en dan later zelf actief worden voor het milieu.

22 februari 2018, Amsterdam

Gemeente A'dam & HvA Urban Management

Kick off Fieldlab Ondernemend Participeren vanuit de wijk

Thema: successen, impact en geleerde lessen tot nu toe

Ervaringen over participeren in de wijk. Van een maker van stripalbums die moeilijke thema's in beeld brengt tot ambtenaren die de vrije speelruimte ontdekken. 

15 december 2017, Amsterdam

Boost Transvaal

waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie.

Thema: 'Boost for Love', liefde: hoe doe jij dat?

Voor nieuwkomers, buurtbewoners en andere betrokkenen. Met heerlijk eten en tafelgesprekken vooraf en discussie groepjes nadien en dansen.  Verhalen over verliefdheden, het belang van en de onhandigheid in de liefde. Over in de greep van een loverboy zijn en daar weer sterker uitkomen. Over hoe vrouwen onduidelijke boodschappen lijken te geven. Over frustratie als een vrouw een man afwijst, ligt het dan aan het feit dat hij zonder werk is of wachtend op zijn verblijfsstatus?

24 november 2017, Amsterdam

Het (Ont)wikkelhuisje Sloterplas - de Lieve Stad 

Thema: culturele ontmoetingen in de stad

Voor buurtbewoners en vertegenwoordigers van de politiek en gemeente. Verhalen over interesse in andere culturen, over alleen reizen naar verre landen en verre talen leren. Over vervreemding in een wijk vol diversiteit waar je elkaar wel ziet maar bijna niet spreekt. Behoefte aan contactlocaties.

11 november 2017, Amsterdam

Amsterdam Dialoog

Stads Schouwburg Koninklijke Foyer

Thema: ervaringen week van de dialoog

Voorstelling bij de afsluiting week van de dialoog. Prachtige verhalen over sporten, over vrijwilligerswerk doen, over vervullend werk zoeken en vooral over: in dialoog zijn in diversiteit en verbondenheid en het verlangen naar een samenleving in dialoog.

4 november 2017, Amsterdam

Amsterdam Dialooog - Vrouw & Vaartf

Thema: samen anders

Voorstelling voor gespreksleiders en andere deelnemers aan de week van de dialoog.

3 november 2017, Amsterdam

Festival voor de Eenzaamheid

Op Buurtwerkplaats de Noorderhof

Thema: voor de eenzaamheid

Festival voor eenzaamheid in combinatie met diverse kunstmanifestaties en met Troost eten van Bas Koster met zijn team.
Mooie verhalen, o.a. over eenzaam wonen op het zo mooi bedachte Ijburg/ Blijburg. Over autonomie en uit je comfortzone komen en over als vrouw dingen ondernemen in je uppie..

19 oktober 2017, Amsterdam

Combiwel De Tagerijn - Psychiatrie Café

Thema: voor de eenzaamheid

Verhalen over voors en tegens en ins en outs van alleen zijn en de bijbehorende gevoelens. Lekkere maaltijd vooraf.

5 oktober 2017, Amsterdam

Vrouw en Vaart 

Opening Academy for Civic Education ACE

Thema: ACE ervaringen

Voorstelling voor medewerkers Sezo, studenten en andere betrokkenen. Verhalen over taalles krijgen op de Albert Cuyp. Maar ook over cultuur-shocks en over studenten die zelf medewerker geworden zijn bij ACE. Over vrijwilligers die er een baan kregen.

1 oktober 2017, Amsterdam

Roze Tanker - Beweegcafé

Thema: verslaving

Een korte interactieve voorstelling over verslaving in al zijn verscheidenheid.

17 september 2017, Amsterdam

Roze Tanker - Beweegcafé

Thema: wat brengt jou in beweging?

Hilarisch verhaal over dieet houden en almaar nieuwe dieten proberen.. Krachtig verhaal over gestopt zijn met roken. Maar ook over reizen in je uppie en dan bij mensen thuis uitgenodigd worden..

3 juli 2017, Amsterdam

De Volksbond Jan Rebelstraat

voorstelling voor en met voormalig daklozen

Thema: hoe is het om te wonen of werken in de Jan Rebel?

Verhalen over dagbesteding, over werk in de groenten tuin. Over ontmoeten van  leuke dames op straat , die echter niet op komen dagen op een afspraakje. Maar ook over onrust onder de bewoners. Over de liefdevolle steun van het personeel, er is zelfs iemand met de Zwarte Band. Over verlangen om de oude dag door te brengen op Curaçao.

27 juni 2017, Amsterdam

Roze Tanker - Beweegcafé

Thema: Wat brengt jou in beweging?

Hilarisch verhaal over dieet houden en almaar nieuwe dieten proberen.. Krachtig verhaal over gestopt zijn met roken. Maar ook over reizen in je uppie en dan bij mensen thuis uitgenodigd worden..

26 juni 2017, Amsterdam

Makom - Inloophuis van de Regenbooggroep

Thema: hoe was jouw dag?

Boeiende verhalen over waar we waren toen het zo enorm onweerde…Over hoe spannend het is om als dakloze te reizen tussen de grote steden. Over hoe prettig het voelt om een kop koffie met je taalgenoten te drinken. Vooraf een heerlijke maaltijd en aan tafel uitwisselen van ervaringen.

bottom of page