top of page

Gouden liefde gevierd

8 september 2024

de VerbroederIJ

Jop en Lidwien delen 50 jaar geluk. Ter ere van hun 50-jarig jubileum hebben zij ons uitgenodigd om verhalen op te halen over hun leven samen met vrienden en familie en deze met elkaar te delen. Grappige en bijzondere en onvergetelijke momenten komen weer even terug. Ze delen niet alleen hun verhaal van vijf decennia samen, maar ook de geheimen achter een lang en gelukkig huwelijk. En dat terwijl ze nooit officieel getrouwd zijn. Dat vonden zij 50 jaar geleden burgerlijk. Een unieke kans om te leren, te vieren en geïnspireerd te raken door een leven vol liefde.

Vakantiegeld

2 juni 2024

Hartje Oost

Op 2 juni staat onze volgende voorstelling in het teken van "vakantiegeld"! Dit jaarlijkse hoogtepunt waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, is meer dan alleen een extra zakcentje; het is een symbool van vrijheid, avontuur en ontspanning. Kom en beleef een avond vol humor, herkenbare situaties en onverwachte wendingen terwijl we het fenomeen vakantiegeld vieren. Of je nu droomt van verre reizen of gewoon een ijsje op het strand, onze voorstelling belooft een vermakelijke reflectie te zijn op hoe we dit extraatje besteden.

Vrijheid vieren

5 mei 2024

Kromhouthal

Wat betekent vrijheid voor jou? Tijdens deze viering lunchen 250 mensen samen len delen zij hun verhalen. In een wereld die steeds sneller beweegt, herinnert 5 mei ons elk jaar weer aan het belang en de vreugde van vrijheid. Het brengt mensen van alle achtergronden samen, creëert onvergetelijke herinneringen en benadrukt de kracht van gemeenschap en verbinding. Wij zijn erbij om te verbinden en verhalen naar boven te halen.

Klussen bij de VerbroederIJ: Tussen plezier en plicht

16 maart 2024

de VerbroederIJ

Deze voorstelling is niet doorgegaan, doordat de klussers al weg waren. In plaats daarvan speelden we voor gasten uit het restaurant, waarvan sommigen met hun (kleine) kinderen kwamen. De kracht van Terugspeeltheater in optima forma, want omdat we altijd improviseren, konden we gewoon spelen over wat er kwam en lieten wij ons verrassen. Dus het werd spontaan een heerlijke vrolijke middag met verhalen van kinderen en ouders over van alles wat ze bezig hield.

Liefde in alle kleuren: Een Valentijnsdag avontuur

14 februari 2024

de VerbroederIJ

Dit Valentijnsdag, ontsluiten we de verhalen die ons hart raken op manieren die we niet altijd verwachten. Of je nu de sterke onafhankelijke, helft van een onafscheidelijk duo, of de spil van een liefdevolle familie bent, jouw verhaal van liefde verdient het podium. In een sfeer waar elk verhaal telt, nodigen we je uit om te delen, te luisteren, en misschien zelfs nieuwe vormen van liefde te ontdekken. Samen weven we een levendig tapijt van verbindingen, vierend dat liefde geen grenzen kent en iedereen verwelkomt.

Verhalen en voornemens: Een brug tussen jaren

4 januari 2024

de VerbroederIJ

In dit evenement nodigen wij iedereen uit om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe. Het is een viering van de reis die we hebben afgelegd en de wegen die nog voor ons liggen. Deelnemers delen hun meest memorabele momenten van het laatste jaar, de lessen die ze hebben geleerd, en hun hoop en plannen voor de toekomst. Het is een unieke kans om inspiratie te putten uit de ervaringen van anderen en samen te dromen over wat het nieuwe jaar kan brengen. Een avond vol verhalen, aspiraties, en gemeenschapsgevoel, waarbij we samen het potentieel van een nieuw begin omarmen.

De kracht van het woord

8 december 2023

Achterkant tolhuis

Duik met ons mee in de magie van vertelde verhalen tijdens een avond waar ieders stem telt. Dit evenement nodigt je uit om luisteraar en verteller te zijn, in een ruimte waar verhalen uit het hart de hoofdrol spelen. Van avonturen die je adem benemen tot lessen die het leven je heeft geleerd, elke vertelling voegt een uniek stuk toe aan de mozaïek van menselijke ervaringen. Ontdek de diversiteit van perspectieven, voel de verbinding door gedeelde emoties, en laat je inspireren door de onverwachte wendingen die elk verhaal met zich meebrengt. Bereid je voor op een avond vol verrassingen, inspiratie en de onmiskenbare kracht van het gedeelde woord.


Sterrennachten: Verhalen onder de hemelkoepel

8 november 2023

de VerbroederIJ

Deze unieke avond neemt je mee op een reis door de kosmos, verteld door de verhalen van onze eigen sterrenkijkers en dromers. Onder een open hemel, omringd door de schittering van sterren, delen we mythen, wetenschappelijke ontdekkingen, en persoonlijke momenten die ons verbinden met het universum. Het is een avond waarop astronomen, poëten en iedereen ertussenin samenkomen om te vertellen over de momenten waarop de nachtelijke hemel hen inspireerde, ontroerde of simpelweg verwonderde. Bereid je voor op een betoverende avond waar sterrenverhalen en menselijke ervaringen samensmelten tegen de achtergrond van het oneindige heelal.

Vakantieverhalen door Kinderogen

14 oktober 2023

de VerbroederIJ

In een kleurrijke zaal, speciaal ingericht voor de verbeelding en comfort van kinderen, vindt een bijzonder evenement plaats. Hier delen kinderen hun onvergetelijke vakantie-verhalen, van zandkastelen en zee-avonturen tot kamperen onder de sterren. Deze middag is een podium voor de kleine avonturiers om te vertellen over de wonderen die ze hebben gezien, de nieuwe vrienden die ze hebben gemaakt, en de lessen die ze spelenderwijs hebben geleerd. Ouders en andere kinderen luisteren, lachen en dromen mee, terwijl ze worden meegenomen op een reis door de ogen van de jonge vertellers. Het is een evenement waar de vreugde van de vakantie herleeft in elk woord en elke zin, en waar de magie van het delen van verhalen de harten van alle aanwezigen verwarmt.

Openbare repetitie WSJV

11 mei 2018

de VerbroederIJ

Onze eerste open repetitie in onze ruime studio in het Talentenhuis. Prachtige verhalen vanuit het publiek en vanuit de spelers zelf… ja dat kan ook gebeuren! Tijdens de repetitiedagen spelen we als team elkaar verhalen..Er ontstond vanzelf een thema: de Innerlijke reis.

Mannencentrum Daadkr8

10 april 2018

Daadkr8

Verhaal over de voorbeeldvader die als nieuwkomer niet kiest om een frietkraam te beginnen zoals hem geadviseerd wordt door CWI, maar die gaat studeren.. Een verhaal van een monteur die eerst zijn zoon succesvol door het VWO heen helpt en dan zelf allerlei nieuwe dingen gaat leren bij de Gouden mannen, op het gebied van ICT en nog veel meer. Een verhaal over een Afrikaanse prins die van huis uit meekrijgt dat er deuren voor hem open zullen gaan, dat bij zijn aankomst op Schiphol letterlijk ervaart en vervolgens vliegtuig expert wordt.

bottom of page